Nya iPad är snart här!

Under onsdagen presenterade Apple sin nya skapelse, en ny iPad! Det blev ingen iPad 3, eller iPad HD som det ryktades om utan de valde att bara kalla den iPad. Detta gör att den får samma namnsystem som musikspelaren iPod, man kallar den istället för ”iPad, tredje generationen”. Ganska uppenbart, för det kommer aldrig låta bra med iPad 9 och inte heller iPhone 7 så förvänta er att även iPhone tappar sin siffra under året.

Den stora nyheten med denna iPad är dess skärm, en Retina-skärm som Apple kallar det. Den har som väntat en upplösning på 2048×1536 och de som sett denna iPad säger att det är en av de mest fantastiska saker de sett. Skärmen ska tydligen vara helt otrolig. Det som driver denna skärm är den nya A5X-processorn, en tvåkärnig processor med fyrkärnig grafikkrets. Även här har de som testat den sagt att även om det i princip är fyra gånger så stor bild att generera så är den ändå snabbare än iPad 2.

Förutom skärmen så pratade Apple mycket om att den har 4G LTE men det påverkar inte oss i Sverige särskilt mycket. Vissa operatörer har börjat bygga ut ett 4G LTE nätverk här i Sverige, men de kör inte samma frekvensband som de gör i USA. Så ingen LTE för oss.

Kameran är nu uppgraderad till en sensor med 5 Megapixel, samma linssystem som i iPhone 4S och du kan nu även filma i 1080p. Så för de som vill kunna fota/filma med sin iPad är den nu användbar till detta.

Trots uppdateringar i prestanda, skärm och nätverk så har de ändå behållit sin fantastiska batteritid, 10 timmars användning på WiFi och 9 på LTE. LTE-prestandan batterimässigt är ganska otrolig egentligen, de telefoner och surfplattor med LTE som tidigare släppts har haft rent av värdelös batteritid så man undrar vad Apple gjort annorlunda.

Men dessa uppgraderingar gör ju att det inte fick plats i det gamla chassit, denna nya iPad är hela 0,6 mm tjockare och 49 gram tyngre. Så är du hyperkänslig så kommer den verka sämre i dessa aspekter, men jag har svårt att tro att du kommer märka någon skillnad om du går från en iPad 2 till den nya.

23 mars lanseras nya iPad i Sverige, och för övrigt så behåller de även iPad 2 i sortimentet till ett nytt lägre pris.

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.