Nyheter från E3

E3 är en av världens största spelmässor och det är inte konstigt att Microsoft, Nintendo och Sony är de största utställarna på mässan. Med sina gigantiska presentationer så berättar de vad som kommer framöver till Xbox, Wii och Playstation.


Xbox kommer framöver att få riktigt stora uppdateringar gällande underhållning. De har förbättrat mjukvaran så att röststyrning via deras Kinect nu fungerar bättre än någonsin. De har även introducerat något de kallar SmartGlass, en ny funktion där du kan interagera både i filmer och spel mellan din Xbox, Windows Phone och Windows 8. Exemplet de visar upp är att om du tittar på Game of Thrones via din Xbox så kan du samtidigt få upp kartor och annan information på din Windows 8 surfplatta. Det kanske inte låter så intressant, men det häftiga är att du får information i realtid, du ser alltså exakt på kartan var de befinner sig i avsnittet. Eller tänk dig att du spelar FIFA, själva spelet ser du på TV:n men coachningen i form av laguppställning, formationer och byten gör du på din Nokia Lumia 800.

Nintendo visade upp sin senaste version av Wii U, en vidareutveckling av deras populära Wii. Denna nya konsol kommer att ha ett extra tillbehör, Gamepad, som kommer att ha inbyggd skärm, touchkontroller, accelerometer och flera analoga kontroller. Den ska fungera som ett tillbehör till din TV när du spelar, men kan även användas enskilt. Tänk dig att du använder Gamepad som ratt till bilspelet, själva bilen ser du på din stora TV medan du ser karta, varvtal och hastighet på kontrollen. Det ska bli intressant att se vad för spel det kommer bli från denna nya enhet.

Sen har vi Sony, där den intressantaste nyheten är att de nu låter HTC göra Playstation-mobiler. Ja, Sony börjar helt enkelt sälja ut sitt absolut starkaste varumärke till andra tillverkare vilket både är förvånande och förväntat. HTC har inte de dedikerade kontrollerna som Sony (Ericsson) Xperia Play har men stoltserar istället med ett mycket kraftigt grafikkort i form av Tegra 3.

Såklart presenterade alla även nya spel till sina konsoler, där bland annat “Watch Dogs” och “The last of us” ser riktigt intressanta ut. Det ser bra ut på spelmarknaden just nu helt enkelt.

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Spel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.