Nytt Apple-event den 12 September

Det finns många rykten som kretsar kring Apple. Ofta är det bara påhitt då rykten om Apple genererar mycket uppmärksamhet. Men denna gång är det alltför mycket som pekar på att det är ett datum bestämt, för det har även bekräftats av personer som har kontakter på insidan.

Vad är då på gång? Hösten har tidigare varit tiden iPod och iTunes event, och det kommer det fortsätta att vara. Även om Apple säljer färre musikspelare än förr så är det fortfarande en inkomstkälla lika stor som vissa företags totala omsättning. Förvänta er en uppdatering av iPod Touch och kanske någon uppdatering av iPod Nano. Resten är antingen på väg ut (Classic) eller finns inte mycket att förändra på (Shuffle).

Men iPods är inte allt, det kommer en ny iPhone. Precis som förra året så kommer Apple släppa sin telefon under hösten. Den kommer nästan garanterat bli tunnare och snabbare och det ryktas även om att den kommer få en något större skärm. Inte så onödigt stor som vissa Samsung-telefoner har fått det senaste men ändå något större än dagens 3.5″. Det är väldigt spretiga rykten som kommer från de allra flesta källor, så det är svårt att säga i dagsläget vad vi kommer se i slutändan. Det sägs även att iPhonen kommer att släppas i USA den 21 september och den brukar anlända i Sverige någon vecka efteråt.

Det galnaste ryktet är att vi även kommer få se en ny iPad, en ny, något mindre, version av 7.85“. Den kommer ha exakt samma förhållande som dagens men vara något mindre. Apple har aldrig tidigare brytt sig om vad konkurrenterna gör, men just när det gäller en 7.85” surfplatta så är det ganska tydliga tecken på att de nu lyssnar på vad marknaden vill ha istället för att bara göra som de vill. En mindre iPad skulle bli mycket lättare, behagligare att hålla i och därmed skulle den vara enklare att ha i sängen som läsmaterial. Om detta ryktet är sant så kommer den sannolikt sälja enormt mycket. Det finns fortfarande ingen surfplatta som kommer upp i samma klass som en iPad, och lyckas Apple även ta 7″-segmentet så blir det snart ingen marknad för surfplattor, utan bara en marknad för iPads. De har redan över 60% av den marknaden och mer kan det bli.

*Bild från Apple Press

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.