Portabelt ljudsystem till sommaren

När du befinner dig på stranden eller är ute i trädgården och grillar så gör inte din stereo hemma någon nytta. Den är ju beroende av ett eluttag och det kan bli något begränsande. Men med ljudteknikens framfart de senaste åren så finns det flera som har fått in förvånansvärt bra ljud i ett liten portabel låda.

Det gäller alltså att ha ett ljudsystem som låter bra, går på batteri och kan köra länge. Sen får det gärna vara trådlöst så vi slipper ha sladdar liggandes överallt. Som tur är kommer det mer och mer av den här tekniken, där t.ex. Jawbone Jambox är ett riktigt bra exempel.

Jambox är en liten enhet som kopplar sig till din telefon eller mediespelare via Bluetooth, en teknik som faktiskt svenska Ericsson var initiativtagare till. Du kan låta din telefon ligga kvar i fickan medan själva högtalaren är placerad precis var du vill. Bluetooth har en räckvidd på ca 10 meter så du är ganska rörlig ändå. Jambox finns nu också i en större variant, då originalet blev en sådan storsäljare.

Har du lite mer pengar att spendera så kan det löna sig att kolla in Bang & Olufsen Beolit 12. En något större enhet men den ska i gengäld ha riktigt bra ljud, vilket nästan är förväntat från B&O. Denna kör förstås inte via Bluetooth, utan vill du köra trådlöst så är det Apples AirPlay som gäller. Via WiFi så strömmar du musiken från din enhet till högtalaren. De flesta appar har i dagsläget stöd för AirPlay så det är inga problem med att spela Spotify direkt till högtalaren. Men det gäller förstås att ha en iOS-enhet eller en Mac för att AirPlay ska fungera, annars får du använda en vanlig 3.5mm sladd.

Dessa ljudsystem är ju förstås lite dyrare men ofta får man vad man betalar för. Behöver du inte en trådlös koppling till dina högtalare så kan du gå ner rejält i pris, och det sjunker även snabbt i pris när man går ned i ljudkvalitet. Det viktigaste är ändå att du nu har all möjlighet i världen att spela musik på din grillfest i sommar!

Det här inlägget postades i Ljud och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.