Samsung Series 9, ultrabook från Korea.

Det koreanska företaget har inte legat på latsidan den senaste tiden: en ny mobil i form av Galaxy SIII som säljer riktigt bra och en ny surfplatta i form av Galaxy Tab 2 som de åtminstone marknadsför mycket. Samsung har alltid varit bland de största och bästa bland TV-apparater och nu försöker de erövra en annan marknad, datorerna.

Samsung är inte så gammal på datormarknaden, åtminstone inte när man jämför med giganter som HP, Apple, Dell, Asus med flera. Men det är inget som hindrar dem med nya Series 9, 13″. Det är en ultrabook som bara väger 1.16 kg men ändå är 13 tum stor och det sägs att byggkvaliteten är riktigt bra, något som i många fall kan kännas förvånande när det kommer från just Samsung. De har börjat lära sig att kunderna vill ha kvalitet helt enkelt.

Skärmen har en upplösning på 1600×900 pixlar, vilket kan räknas som riktigt högt för en sådan här typ av skärm. Den är inte lika bra som Asus Zenbook UX31A men ändå av riktigt hög kvalitet. Du får en dator med en Core i7 processor, 4GB RAM och 128GB SSD hårdisk så du har prestanda så det räcker och blir över för vardagligt användande. Batteritid på strax över 5 timmar är inte det heller dåligt.

Men tunnheten har sitt pris, tangentbordet blir för hårt att skriva på. Visst, det är bättre än att skriva på en surfplattas glasskiva men det håller inte samma klass som många andra ultrabooks. Särskilt inte samma klass som “ultrabook-originalet” Macbook Air. Även till styrplattan har många hämtat inspiration från Apples dator, det är en enda stor platta utan knappar. Allt styrs via att använda multi-touch.

Trots sina nackdelar är detta bland de bästa bärbara datorer du kan köpa i dagsläget, den minskade vikten gör så stor skilland, speciellt om du behöver förflytta dig med datorn mycket. Visst, den kostar över 13 000 kr, men tänk på vad dyrt det kan bli att fixa de ryggskador du kan få av att bära runt på en tyngre dator. I jämförelse med det blir datorn nästan billig.

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.