Samsung släpper nya Chromebooks

Det är mycket Samsung nu i dagarna, men egentligen är det inte så konstigt då de är ett av världens största teknikföretag. De släpper många telefoner, TV-apparater och Windows-datorer varje år men nu vill de även bli störst med datorer som kör Chrome OS. Alltså en Chromebook.

Chrome OS är Googles operativsystem för datorer, och för dig som använder webbläsaren Google Chrome kommer du känna dig hemma. Det är ett operativsystem som bygger helt på en webbläsare. För om vi ska vara ärliga så är det ganska enkelt att gå över till helt webbaserade alternativ. Skriver du texter i Microsoft Word, då vill Google att du börjar använda Google Docs istället. Använder du Outlook för dina mail, då föreslår de att du ska byta till Gmail. Det mesta går att ersätta med webbaserade alternativ, du kan mista några funktioner men du vinner så många fler.

En av de största fördelarna med Chrome OS är att allt är på nätet, detta gör att var du än sätter dig så har du tillgång till den senaste versionen av allt du skapat. Du behöver inte längre synkronisera med någon tjänst eller lägga på ett USB-minne, du skriver alltid direkt på nätet. Skulle din Chromebook gå sönder är det bara att köpa en ny, logga in och så är allt där.

Men det har också sina nackdelar. Även om Chrome OS har ett offlineläge så är det mycket begränsat, så utan internet är denna dator egentligen helt oanvändbar. Du måste även lita på att allt ligger hos Google, något fler och fler personer har problem med.

Samsungs Chromebook kommer gå att köpa med eller utan 3G, något som förbättrar det här med att ständigt vara uppkopplad till internet. Tyvärr så är det inte klart med någon Sverigelansering, men vill du ha det allra senaste är det ganska lätt att beställa från utlandet.

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.