Samsung visar upp nästa generation budgettelefoner

Snart kommer de ut i butik, Samsungs nya Galaxy Ace 2, Galaxy Ace Plus och Galaxy Mini 2. Det är tre telefoner som jag tror kommer bli företagets nästa storsäljare. För vad försäljningsstatistiken visar är att de Android-telefoner som säljer överlägset bäst är budget-telefonerna. Och det är precis vad detta är, billiga mobiltelefoner.

Galaxy Ace 2 är en 3.8-tums telefon med en tvåkärning processor på 800 MHz, Galaxy Ace Plus är 3.67-tum stor och har en enkärnig processor på 1GHz och minstingen Mini är 3.3-tum stor och har en enkärnig 1GHz processor. Så ingen av dem marknadsför sig som något för den som kräver prestanda. Detta är telefoner för de som vill ha en smartphone men ändå inte vill lägga ut flera tusenlappar. Alla kör tyvärr Android 2.3 och inte 4.0.

Det är den här typen av telefoner som Samsung och Android i helhet tjänar mycket på. Forskningen, och därmed de största kostnaderna, görs för flaggskeppstelefoner som Galaxy S2, och sedan letar sig tekniken ner i deras budgetmodeller. Trots att det finns riktigt dyra Android-enheter så ligger medelpriset per såld enhet strax över tusenlappen, en nivå jag tror dessa modeller kommer hamna kring. De säljs i mängder, vilket är bra för Samsungs intäkter och för Androids marknadsandelar. Till exempel säger Telias statistik att efter iPhone var Galaxy Mini deras bäst säljande telefon de senaste månaderna, och ett tag innan det var det telefoner som Sony Ericsson X10 mini som tog platserna efter iPhone.

Och inte är det konstigt, alla har en budget att hålla. Sen använder vi alla prisjämförelsetjänster som Kelkoo för att hitta bästa priset på det vi vill ha. När telefoner som Galaxy Mini får bra omdömen på grund av att de gör i princip samma som storebror Galaxy S2, för en femtedel av kostnaden, lockas ännu fler kunder till produkten.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.