Samsungs Galaxy-produkter stöter på problem

Rättstvisterna mellan de stora mobilplattformsägarna – Apple, Google och Microsoft – fortsätter. Den senaste tiden har Apple vunnit flera segrar mot företaget som deras jurister fokuserar mycket av sin uppmärksamhet på just nu – Samsung.

Först vann Apple ett domstolsföreläggande för att hindra distributionen av surfplattan Samsung Galaxy Tab 10.1 i Europa. Strax efter vann de ett annat föreläggande som påverkar Samsungs Galaxy S smarta telefoner, även det i Europa. Både besluten har överklagats och kommer kanske inte att påverka tillgängligheten av dessa produkter i slutändan, men just nu möter Samsung rejäla utmaningar i försäljningen av sina Galaxyprodukter i Europa.

I Sverige påverkas dock inte försäljningen av Samsungs proukter, enligt Samsungs nordiske PR-chef Erik Johannesson.

Galaxy S

Kärnan i Apples argument är att Samsung har kopierat både design- och mjukvaruaspekter vid produktionen av Galaxy-serien. Båda anspråken är kontroversiella – Apple hävdar att det enkla rektangulära pekskärmsformatet tillhör dem, medan en del av mjukvarufunktionerna, till exempel bildnavigeringen, av många anses vara generiska.

Tycker du att Apple har en poäng, eller är det oundvikligt att moderna mobilprodukter till slut blir väldigt lika varandra? Kommentera gärna!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.