Snart dags för Mobile World Congress

Den 27 februari börjar nästa stora teknikmässa, Mobile World Congress. MWC är helt fokuserad på vad som idag är det vanligaste samtalsämnet inom teknik, nämligen mobila enheter. För något år sedan så var det bara telefoner som presenterades och visades här, men sedan iPad slog in på marknaden har många försökt visa upp sina utmanare här. Kanske lyckas de den här gången?

Du kommer garanterat få se Samsungs nya Galaxy Tab 2, en 7-tums surfplatta med Android 4.0 (med deras egen look, förstås). Det finns även rykten om något som kallas Galaxy Note 10.1, vilket borde vara en 10-tums variant av deras senaste monstermobil. Men tänker du efter så inser du att det bara är en surfplatta med medföljande penna. Visst, lyckas de få upp skärmen till samma kvalitet så är det verkligen något att prata om. Annars är det bara ytterligare en droppe i havet av enheter.

HTC kommer visa upp sina telefoner One (X, S och V) som är Android 4.0-telefoner. Men detta behöver inte vara de enda, det finns även rykten på att de ska släppa en 4.7-tums fyrkärning supermobil som ska kallas Endeavor.

För kameranördar så kommer Nokia kanske presentera något av intresse, de har släppt en video för att reta oss där de nämner att de ska släppa något med enastående kvalitet, djup och skärpa. Nokia har ju Carl Zeiss objektiv i sina mobiler, kan de ta det till nästa steg så har vi garanterat något att räkna med här.

Sony kommer också vara där, nu utan sin gamla vän Ericsson och jag skulle inte bli förvånad om de verkligen visar detta. Förvänta er mycket Sony-marknadsföring där de visar att de styr skeppet nu och vet åt vilket håll vinden blåser. En Xperia U, som ska vara en billigare variant av Xperia S, är det enda trovärdiga ryktet som finns i dagsläget. Men det finns även någon som viskar om Windows Phone…

Mycket kommer hända på MWC, det ska bli kul att se om något av värde kommer ut därifrån. För som de flesta andra liknande mässor så kommer det många nyheter, men väldigt få innovativa saker av nyhetsvärde.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.