Sony på pryloffensiv

Ännu en gång har den japanska hemelektronikjätten Sony påmint oss om att Apple inte är den enda spelaren i prylrymden.

Sony har lanserat en rad nya Walkman-märkta MP3-spelare. Flaggskeppet är NWZ-A860 serien, som ger en 2,8 tums pekskärm, en S-Master MX digital förstärkare för premiumljud och möjlighet att strömma ljud till Bluetooth-hörlurar. Snäppet efter ligger Walkman NWZ-S760-serien, en billigare mp3-spelare som också erbjuder Bluetooth-streaming.

Sony walkman

Men om din främsta prioritet är bekvämlighet och bärbarhet vill du kanske kika på Walkman NWZ-W260-serien, som är en MP3-spelare inbyggd i ett par vattentäta hörlurar. De verkar idealiska att bära på gymmet eller ute på löprundan eftersom de helt enkelt sitter på huvudet, utan någon anordning att hålla reda på eller några irriterande kablar.

sony walkman 2500

Trots att Walkman-varumärket har över 40 år på nacken så använder Sony fortfarande det frikostigt i sina bärbara ljudprodukter. Sony har även utvidgat det till ett nytt sortiment av Sony Ericsson-telefoner.

”Konsumenterna vill att smarta telefoner levererar en rik och social underhållningsupplevelse. Snarare än en endimensionell musikupplevelse vill de ha omedelbar och heltäckande tillgång till nytt innehåll, i kombination med förmågan att dela och ha kontakt med sina vänner. Sony Ericsson Live with Walkman ger just detta, i ett kraft- och stilfullt paket”, säger Nikolaus Scheurer, marknadsföringschef på Sony Ericsson.

Sony demonstrerar sin skicklighet även på den visuella fronten med lanseringen av den digitala kikaren DEV-5, som är den första kikaren som innehåller HD- och 3D-videoinspelning. Det gör den till en kombination av kikare och videokamera.

Sony digital kikare dev-5

Denna kombination innebär att du kan se avlägsna objekt via kikarens 20x-förstoring och sedan spela in det du tittar på. Du kan även tagga inspelningen tack vare ett GPS-chip som också är inbyggd i enheten. När du sedan kommer hem kan du använda en HDMI-anslutning för att spela upp det du spelade in i HD. Eftersom kikaren fungerar som en videokamera med två linser kan du också spela in i 3D.

Slutligen använder Sony AR-teknik (Augmented Reality) för att hjälpa människor att välja en platt-TV och se hur det kommer att se ut när de kommer hem. AR är en typ av teknik som kopierar in digitala bilder över ”verkligheten” som betraktas genom en kameralins. Tekniken har redan börjat användas i smarta telefoner och gör att man kan få information om ett objekt enbart genom att titta på det genom kameran.

I det här fallet vill Sony att du skriver ut en markörsida för att sedan lägga det på den plats du vill placera teven. Då behöver du bara ta ett foto av markören på den platsen och ladda upp den till Sony AR:s hemsida, där du kan välja mellan en mängd LCD TV-modeller och se hur de kommer att se ut i ditt hem. Smart va?

Är det någon av prylarna som du skulle vilja äga? Berätta om det i kommentarfältet.

Det här inlägget postades i Ljud, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.