Steam kommer till Ubuntu

Jag skulle nog våga säga att de flesta som spelar riktiga speldatorn känner till Steam. Detta är Valves plattform som sedan länge har funnits på Windows, och för några år sedan kom den även till Mac. Innan det var det riktigt dåligt med spel till OS X men efter lanseringen har detta verkligen förändrats. Linux spelutbud har nästan alltid varit det sämsta, men nu kanske det blir lite förbättring när Steam planeras till Ubuntu.

Ubuntu är en av de mest populära installationerna av operativsystem som bygger på Linux. Canonical har varit väldigt duktiga på att göra Linux mer användarvänligt och enklare att installera på vilken dator som helst. Linux har en extremt bra community, vilket innebär att om det inte finns drivrutiner inbyggt till just ditt ljudkort så har säkert någon skapat ett eget. Och det är kanske på grund av den för Linux stora användarbasen samt stöd för hårdvara som gör att Valve kollar på just Ubuntu.

Vad är då Steam för er som inte vet? Jo, i dagsläget så är det i princip en spelbutik med många sociala inslag. Det började för flera år sedan då Valve använde Steam för sina egna produkter, såsom Half-Life, för att distribuera uppdateringar och göra så det inte gick att hacka spelen. Nu har det växt enormt mycket och nästan alla spel som kommer till en dator finns även på Steam. De har en mycket utbyggd social verksamhet där man kan spela med eller mot kompisar, eller varför inte mot helt okända personer i helt andra världsdelar? Du kan samla achievements och du kan kolla in vilka spel olika användare har.

Så att Steam med sitt stora bibliotek nu kommer Ubuntu är stort; även om det inte är så många användare där jämfört med Windows och OS X så är det en viktig plattform att finnas på. Alla spel kommer inte att komma förstås, men förvänta er Valves egna såsom Half-Life 2 och Portal-spelen.

Det här inlägget postades i Mjukvara, Spel och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.