Strömmande film till Sverige!

Det börjar bli fler och fler svenskar som är trötta på att betala för dyra tv-abonnemang, speciellt då utbudet alltid har varit av det sämre slaget. Några har sagt upp sitt abonnemang medan några inser att inte finns något bättre alternativ och fortsätter betala pengar till de stora tv-bolagen. Men snart kan det bli ändring på detta.

 

Under onsdagsmorgonen kom nyheten att Netflix kommer till Sverige under hösten. Netflix är en tjänst från USA som har blivit extremt populär. För endast 8 dollar i månaden kan du se på hur mycket film och TV-serier du vill från hela deras bibliotek. Och biblioteket är inte dåligt heller, flera säsonger av Breaking Bad, 24, Mad Men, m.fl. och tusentals filmer, både stora och små. Och allt var i HD-kvalitet, förutsatt att du har en bredbandsuppkoppling snabb nog att klara av det. Du behöver inte heller sitta vid datorn för att kolla, det finns appar för iOS, (vissa) Android-enheter, PS3, Xbox360, AppleTV och många, många fler.

Det är en TV- och filmälskares dröm, men denna dröm fanns bara i staterna. Fram tills i höst. Tyvärr har det i dagsläget inte sagts något om tidpunkten för släppet, månadskostnaden eller utbudet. Netflix har själva sagt att priset blir jämförbart med varianterna i USA, Kanada, England, med flera och att utbudet ska vara “varierat”. Men får det samma kassa utbud som t.ex. Viaplay så är det mycket tråkigt.

Ett annat bolag som också vill släppa sin tjänst med strömmande video i Sverige är HBO. Och för er som tittar på kvalitetsserier som t.ex. Sopranos, Bored to Death, the Newsroom och Entourage har säkert hört talas om dem förut. De vill ta sin strömingstjänst till Sverige, där de har både film och TV-serier. Inte heller HBO vill avslöja pris eller utbud i dagsläget så vi får hålla tummarna.

Men det är helt klart en spännande period för den som gillar rörlig media, vill det sig väldigt väl så kommer det inte finnas någon anledning att ha ett TV-abonnemang längre. Och Sverige kanske äntligen kommer ur piratkopieringsträsket som vi egentligen är allt för fast i för vårt eget, och även mediavärldens, bästa.

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.