Tankar om iPhone 5

På grund av strul med vår blogg-plattform har vi inte kunnat publicera några inlägg den senaste tiden och vi ber såklart om ursäkt för detta, men nu funkar allt som det ska återigen!

Det har gått lite mer än en vecka sedan Apple hade sin stora presentation. Det blev precis som alla trodde, en iPhone 5 som presenterades som den stora nyheten. Tråkigt nog såg den ut exakt som alla läckor som har varit de senaste månaderna. Tråkigt säger vi därför att överraskningsmomentet försvinner, men produkten är fortfarande riktigt bra. De har förstorat skärmen, nu mäter den 4 tum jämfört med de tidigare 3.5. Skärmen är fortfarande lika bred, men är nu högre. Apples motivation till detta var att nu går den fortfarande att använda utan problem med en hand, till skillnad mot vissa konkurrenters skärmar på 4.8 tum och högre. Om detta är sant låter jag vara osagt. Skärmen är nu också i 16:9-format, vilket gör att widescreen film kommer att se bättre ut.

Telefonen är tunnare, endast 7.6 mm tjock och tävlar därmed om att vara den tunnaste smartphone du kan hitta. Den är även mycket lättare, nu nere på 112 gram. De som testat den säger att den känns så lätt att den nästan vore ihålig men att den ändå har en kvalitetskänsla som få andra kan nå upp till. Baksidan är nu helt i aluminium och kommer därmed bli lite tåligare, vad som även är nytt är att den svarta versionen är helt svart. De har färgat all aluminium så nu har du även svarta kanter. Det här är en nyhet som vi tror kommer falla många i smaken. Processorn är uppdaterad och är nu 2x snabbare än deras tidigare version iPhone 4S, en telefon som redan var i toppen gällande hastigheter. iPhone 5 har även inbyggd LTE, men som det ser ut i dagsläget så kommer det inte fungera i Sverige då vi använder oss av ett annat frekvensband än större delar av övriga världen.

Fotokälla: http://www.topnewsonline.co.uk

Fotokälla: http://www.topnewsonline.co.uk

En annan nyhet är att iPhone 5 kommer att använda sig av en ny kontakt som är 88% mindre än den tidigare. Detta är till viss del ett designmässigt beslut men även ett ekonomiskt sådant eftersom att alla äldre iPhone-kontakter blir oanvändbara om du ska ha deras nya telefon. Det jag ser som största fördelen är att den nya kontakten inte bryr sig vilket håll du stoppar in den. Inget mer roterande av kablar för att kunna ladda telefonen.

Kameran är bättre än iPhone 4S. Och för en enhet som är tunnare än sin föregångare är detta en bedrift. 8 Megapixel och optimerat linssystem. Du kan även göra en panoramabild bara genom att svepa telefonen längs det du ser.

iPhone 5 kommer till Sverige den 28 September, och du kommer garanterat veta bästa pris här på Kelkoo när vi vet mer.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.