Tekniken som underlättar skolstarten

Skolorna i landet drar igång en efter en. Och det spelar ingen roll om du ska börja på lågstadiet, gymnasiet eller universitetet: Teknik kan hjälpa dig genom skolåret.

Det första som kan vara bra att ha är en dator, oavsett om den är stationär eller bärbar. Bärbara datorer har ju den klara fördelen att du kan ta med dig datorn till stället du vill arbeta medan de stationära ofta är billigare för den prestandan du får. Stationära datorer fungerar dessutom lite bättre som spelmaskiner för de gånger som pluggorken tryter. Söker du en bärbar dator rekommenderar jag dig att kolla in en Acer eller ASUS om du vill spara pengar. Vill du däremot ha något som håller länge men är lite dyrare så är det Lenovo eller Apple du ska kolla in. Är du ute efter en stationär dator så är min rekommendation att bygga sin egen genom att köpa alla delar själv.

Smartphones tar allt större plats I våra liv. Möjligheten att ladda ner appar som hjälper dig att hålla koll på ditt schema, eller organisera alla dina uppgifter du får kan göra din vardag mycket enklare. Behöver du kolla upp något behöver du inte ta fram datorn, det går att söka alldeles utmärkt från telefonen. Att du kan ringa med din smartphone är ju också en bonus, såklart. HTC One X är en klar favorit på Android-sidan, men vill du ha en iPhone kan du lika gärna vänta någon vecka till nästa version släpps. Mest för att de gamla modellerna går ner i pris då och du sparar in lite pengar.

En surfplatta kan vara användbar, men det beror lite på vad du läser. Kombinationen dator och telefon täcker de allra flestas behov, men om du behöver läsa mycket dokument som du får i PDF eller Word-format så kan det i många fall kännas skönare att läsa på en surfplatta än på en datorskärm. Till de senaste kurserna jag har läst har jag lyckats hitta digitala versioner av den kurslitteratur jag behöver. Detta betyder att jag sparar in pengar samtidigt som jag inte behöver bära på flera tunga böcker. Här är iPad det självklara valet på grund av det enorma stödet som finns för enheten, men du kan absolut kolla in t.ex ASUS Transformer-serien som fått många goda recensioner.

Det nya skolåret behöver inte vara en pina, har du bara rätt verktyg så kommer det att gå galant!

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Mobiltelefoner, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.