Trött på dåliga bärbara datorer? Köp Thinkpad!

Det finns många tillverkare av Windows-datorer som har riktigt risig kvalitet på sina byggen. Efter bara något år så börjar de gå sönder och man märker att kvaliteten inte är den bästa. Vissa personer är ok med att köpa ny dator vartannat år, andra vill ha sin bärbara i flera år och är därför villiga att betala någon extra tusenlapp för det. Hör du till den senare gruppen ska du definitivt kolla in Lenovo Thinkpad.

Det är inte en vacker dator, det är jag den första att erkänna. Den ser verkligen ut som de första IBM Thinkpads som kom ut för många, många år sedan. Men trots att de bytte ägare till Lenovo så har designen stannat kvar och nästan blivit klassisk. För den som har ägt en av dessa så kopplas denna design direkt ihop med kvalitet, för den är verkligen bra byggd. Robust plast som tål det mesta och den är även formad för att vara bekväm att arbeta vid.

Tangentbordet är bland de bästa du kan använda vid en bärbar dator. Det finns två sätt att använda musen: antingen via en touchpad som du säkert är van vid eller via den klassiska röda gummiaktiga pekenheten i mitten av tangentbordet. För de som har lärt sig att använda den är det ett mycket smidigt sätt att styra musen utan att behöva förflytta hela handen.

De är även kända för att vara riktigt bra prestandamässigt också, och för ska du behålla datorn ett par år är detta nästan ett måste. Senaste generationen (t.ex. X230) kör senaste Intel Ivy Bridge i5-processorer men även om du köper något äldre som X220 får du en dator som räcker och blir över. Även batteritiden är den riktigt bra; på senaste X230 klarar du lätt över 7 timmars arbete och därmed håller den samma klass som t.ex. en Macbook Air trots att X230 har bättre prestanda.

Så letar du efter kvalitet ska du leta efter Thinkpads – du får betala lite extra men jag kan garantera dig att det är värt det i längden.

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.