Värt att tänka på inför köp av nya iPad

Jag vet att det är många därute som går och funderar på att köpa nya iPad, så tänkte jag skulle ge lite tips. För det finns ett par saker som gör detta köp lite svårare än tidigare generationer.

Det första som man funderar över är vilken modell man ska ha, ska du köpa en med 3G-möjlighet eller en med bara WiFi. Vi vet sedan tidigare att 4G LTE inte kommer att fungera på denna enhet i Sverige. Det du behöver tänka på är hur ofta du befinner dig på ett ställe som har trådlöst nätverk. Om du bara kommer använda din iPad hemma så kommer du inte behöva 3G. Men om du reser och vill kunna uppdatera dig var du än är så kan det vara värt den extra tusenlappen.

Gällande storlek så får man verkligen tänka om jämfört med tidigare, en 16GB iPad har ofta varit tillräckligt för de flesta. Den nya iPad har dock en mycket mer högupplöst skärm, något som gör att de flesta apptillverkarna kommer vilja ha bättre grafik. Denna bättre grafik tar plats och i genomsnitt så har appstorleken nästan dubblats för de som lägger med stöd för denna nya skärm. Om du lägger in filmer kommer du även där vilja lägga in högupplösta varianter, då annat ser ganska illa ut i jämförelse. Allt detta slutar i att 16GB börjar bli gränsfall och har du pengarna kan det på sikt vara värt att gå upp till 32GB. Kommer du ha mycket appar, musik och filmer på din iPad kan du även gå upp till 64GB, men då börjar det bli riktigt dyrt.

Färg är upp till dina egna preferenser, jag har hört positivt och negativt om både svart och vitt så det är bara vad du gillar bäst som gäller. Det är ju bara framsidan som påverkas av detta ändå. Till baksidan köper många ett skal, och de kommer så småningom finnas i alla möjliga färger.

Nya iPad släpps den 23 mars i Sverige. I de länder där iPad redan lanserats så är den i princip slutsåld, så förvänta er högt tryck även här.

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.