WWDC 2012 väntar precis runt hörnet

På måndag den 11 Juni är det dags för WWDC, Apples utvecklarmässa. Det kanske inte låter så intressant för konsumenter men där tar du fel. WWDC är då vi kommer att få se Apples framtid.

De kommer att presentera sitt nya operativsystem för datorer, OS X Mountain Lion, en ganska kraftig förbättring av det tidigare operativsystemet Lion. De tar det här med att lära sig saker från iOS ett steg längre och introducerar både Notiscenter, Anteckningar och Påminnelser på exakt samma sätt som du ser i din iPhone och iPad. De gör allt mer enhetligt och drar mer nytta än någonsin av sitt iCloud, deras molntjänst som synkar all information du behöver mellan dina enheter.

De kommer även att presentera vad som är mer intressant för majoriteten av användarna, iOS6. Och denna gång har vi hört extremt lite rykten om vad nästa version av iOS kommer innehålla, något som får mina förväntningar att stiga avsevärt. Det lilla som har kommit ut är att vi kommer vi se ett nytt kartsystem. Apple kommer eventuellt slänga ut Google Maps och ersätta det med sitt eget system som ska ta bland annat 3D-kartor till en ny nivå. Det går även rykten om att de kommer göra en omdesign av hela utseendet; de blåa tonerna som är standard i Apples utvecklarbibliotek börjar se lite gamla ut och Apple vet också detta. Dags för en omdesign alltså.

Integration med Facebook är även det ett nästa steg, och eftersom det har tagit så lång tid att få igenom detta tror många att det kommer vara en djupare integration än vad många andra har idag. Vi får se var detta leder helt enkelt.

Sedan finns det även massvis med rykten om att de kommer uppdatera inte bara en Mac, utan alla. Intel har sina nya Ivy Bridge-processorer som skulle förbättra hela flottan av datorer som Apple säljer. Och inte nog med det – Macbook Pro ryktas ha en helt ny design. Det pratas om att den ska bli av med sin DVD-läsare som ändå ingen använder för att få en tunnare profil i stil med Macbook Air.
På måndag får vi se, och jag tror att det kommer bli riktigt spännande.

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.